2013. július 14., vasárnap

"Ez lett a vesztünk..." 6. fejezet

Másodpercekig álltam bénán és bambán, szinte kővé dermedve. Nem hittem a saját fülemnek, és miközben igyekeztem felfogni a hallottakat azon tűnődtem, ennek a verziónak örüljek-e, vagy épp legyek miatta nagyon bosszús.
- Értette, amit mondtam? – kérdezte Joseph kissé türelmetlenül. – Vagy hirtelenjében elfelejtette az angol nyelvet?
Némán átkozódtam egyet. Tényleg ezt kellett volna tennem. Megjátszani a szellemi fogyatékost, vagy minimum az értetlent. Bár gyaníthatóan ez is csak ideig-óráig tartó megoldás lett volna. Szerzett volna egy tolmácsot, azzal magyaráztatta volna el a kívánságát ez a… ez a… DÖG!
- Ha jól értem, uram – szedtem össze magam nagy nehezen – Ön azt kéri tőlem, hogy kísérjem végig a városon. Mutassak meg minden látványosságot. Nem értem, hogy miért éppen én. Százszámra vannak a városban idegenvezetők, és különféle csoportok, amelyekhez csatlakozhat.
- Igen – morogta Joseph. – Akik gyorsan végigrohannak velem mindenhol, monoton gépies hangon eldarálják amit látnom és tudnom kell, aztán ennyi – tárta szét a kezeit. – Én ennél kicsit többet akarok. Az életet akarom látni ebben a városban. Azokat a szépségeket, amiket egy idegenvezető és egy gyors túra sosem fog megmutatni. Ezért van szükségem Önre – jelentette ki.
- Nincs választási lehetőségem? – kérdeztem olyan kedvesen, ahogy csak telt tőlem, holott legszívesebben felrobbantam volna.
- Hogyne lenne – biccentett a beképzeltség hercege. – Mondhat nemet is. Ebben az esetben holnap megkeresem Mr. Tormast, és beszámolok neki egyes alkalmazottjai viselkedéséről a vendégek irányába. Nyilván Ön is tudja, mivel jár majd ez.
- Fulladj meg! – tört ki belőlem magyarul, és noha a szavakat nem is értette, az arckifejezésem és a hangom biztosíthatta Josephet afelől, hogy nem épp kedves és szép dolgokat kívántam neki.
- Most komolyan, miért nem örül ennek? – vonta fel ő a szemöldökét. – Ellóghat munkából.
- Hogyan? – kaptam fel a fejem ekkor már némileg érdeklődve, otthagyva az ábrándozást, ahol épp máglyát gyújtottam ezalatt a hólyag alatt, aztán felnevettem.
- Maga el van tévedve – állapítottam meg olyan lenéző hangsúllyal, amilyennel csak lehetett. – Tormás Gábor sosem fogja megengedni, hogy ellógjak akár csak egy munkanapot is. Vagyis, tisztelt Uram – nyomtam meg gúnyosan az utolsó két szót – legyen tisztában azzal, hogy a kis kirándulásaira a szabadidőmet fogja elrabolni.
- Oh… - vakart a fején egyet Joseph. Ezzel szemmel láthatóan nem számolt előre. – Nos, akkor beszélhetnék Mr. Tormassal. Megkérhetném, hogy naponta egy-két óra hosszára engedje el Önt a munkából, és akkor….
- NE! – kiáltottam, ekkor már kissé ijedten. – Ne kérem, ne beszéljen vele erről. Inkább feláldozom a szabadidőmet, de ezt… ezt ne.
- Oké, most már végképp nem értek semmit – nyitotta tágra a szemeit Joseph, és először láttam megcsillanni valamit a tekintetében, ami talán arra utalt, hogy megkérdőjelezte a józan eszemet.
- Elmagyarázná nekem azt is, hogy miért? – érdeklődött kicsit később, mikor néhány másodperces csendbe burkolóztunk.
- Ez azt jelenti uram, hogy naponta néhány órát együtt kell töltenem Önnel – fogtam bele nagy nehezen.  – Hogy a szabadidőmben mit csinálok, és kivel töltöm, abba nincs beleszólása. De ha a munkaidőmben lennék együtt Önnel, minden nap néhány órát… nos, annak nem örülne – halkultam el a végére.
- Bocsánat – jegyezte meg Joseph. – Nem tudtam, hogy Ön és Mr. Tormas…
Felemeltem a fejem, és belemeredtem a szemeibe. Te jó ég, ez most tényleg azt hiszi, hogy én meg a főnököm? Ráadásul az a főnököm, akit – ha lennének különleges képességeim – egy nap harmincszor is kinyírnék? Persze, minden halál után defibrillálnám, hogy utána újra kinyírhassam.
- Ehhez Önnek semmi köze – ráztam meg aztán a fejem, és úgy döntöttem, nem fogok magyarázkodni. Nehogy már az egész életemet kiteregessem ennek a kékszemű szemétládának itt előttem.
- Szóval, megtudhatnám a válaszát? – vágta zsebre a kezét Joseph, és a sarkain kezdett hintázni előre-hátra, nekem pedig az jutott eszembe, hogy alighanem a kobra hipnotizálhatja így a zsákmányát, még mielőtt lecsapna.
- Mivel megfenyegetett azzal, hogy nemleges válasz esetén megfoszt a munkámtól, a válaszom nyilvánvalóan IGEN – sziszegtem, úgy fújtatva a dühtől, mint egy gőzmozdony. – De remélem tisztában van vele, hogy nem fogom élvezni a társaságát!
- Azt nem is kell – jött a nyegle válasz, majd Joseph az órájára nézett. – Nos, nekem most rövid olvasópróbán kell részt vennem. Megtudhatnám, hogy holnap mikor találkozhatnánk?
- Ötkor végzek, uram – mondtam tagadhatatlan utálkozással. – Hatkor a szálloda előtti téren várom, és állok rendelkezésére.
- Remek! – csapta össze a kezeit Joseph, aztán kiterelt a szobából, és míg én a vödreimmel elcsörömpöltem a következő szoba irányába, addig őt elnyelte a lift mahagóni színű doboza.

*****

- Halkítsd már le egy kicsit, hé! – szóltam ki a konyhából. – A saját hangom sem hallom ebben a zavarban – közöltem aztán Zsanettal, akinek a feje megjelent a konyhaajtóban.
- Jól van, jól van – csitított, és a még mindig a kezében tartott távirányítóval lejjebb srófolta a tévé hangerejét. – De harapós hangulatban vagy ma.
- Mintha lenne rá okom – morogtam. – Mellesleg fel nem foghatom, hogy nézheti valaki minden nap a Híradót ilyen szertartásosan.
- Érdekel – jött a válasz vállrándítva, aztán Zsanett beljebb oldalazott, és megszemlélte a sütőt, ahonnan már isteni illatok áradtak kifelé.
- Az ország elenyésző részéhez tartozol ezzel – mosolyogtam el kissé magam, aztán eltoltam a sütő elől, és kiemeltem a már megsült pizzát.
- Szóval… akkor ez a mai utolsó csajos esténk? – kérdezte Zsanett, és leült a konyhaasztal mellé. – Ez a Morgan fickó most jó darabig le fog kötni téged.
- Ne is hozd fel, mert azonnal felmegy a vérnyomásom – keseregtem, és a konyharuhával olyat csaptam az asztalra, mintha Joseph Morgan feje feküdt volna ott. – Ezek ketten összeesküdtek ellenem. A tetű Tormás, meg ez a másik tetű. Gyűlölöm mindkettőt – fakadtam ki.
- Hát, ezzel azért még mindig jobban jártál – vont vállat Zsanett. – Kérhetett volna mást is. Tudod, mire gondolok.
- Kiheréltem volna – csikorgott a hangom a puszta elképzelésre is. – Annyira gyűlölöm azokat, akik azt hiszik, hogy a pénzükkel és hatalmukkal uralkodhatnak mások felett! Ráadásul azt hiszi, hogy én meg Tormás….
Zsanett röviden felröhögött.
- Ezzel mi a bajod? Legalább biztos lehetsz benne, hogy nem akar majd rád mászni. Bár, én a helyedben nem bánnám – telt meg némi romantikus ábránddal a hangja.
- Ezt a lehetőséget átadom neked – fintorogtam. – A baj ott van, hogy ha ezt közli Tormással… vagy csak utal rá… vagy ez Tormásnak bármi módon is a fülébe jut, akkor….
- akkor feljogosítva érzi majd magát, hogy újra bepróbálkozzon nálad – komorult el immár Zsanett is.
- Örülök, hogy végre átlátod a problémát – dünnyögtem. – És ha ismét lekoccoltatom, amilyen szemét, bosszúálló alak, vége a munkámnak. Állhatok a munkanélküliek hosszú sorába – sóhajtottam, aztán felszeleteltem a pizzát. – Mindegy. Inkább ne is gondoljunk erre.
- Nem közölted Josephhel, hogy nem vagy együtt Tormással? – érdeklődött Zsanett, még mielőtt szinte egészben tömött a szájába egy szelet pizzát.
- Semmi köze a magánéletemhez – magyaráztam. – Én sem kérdeztem az övét, és nem is érdekel.
- Úffudom éppen fóló – nyögte Zsanett a pizza falatjai mögül, majd néhány nagy nyeléssel leküzdötte a normál hangképzését meggátoló akadályt. – Szóval, úgy tudom, jelenleg szóló. A lapok ezt írják – kacsintott rám.
- Inkább egyél, addig csendben vagy – nyújtottam felé egy újabb szelet pizzát.
- Na és hová viszed holnap? – kérdezte barátnőm kíváncsian.
- Nem is tudom – vontam vállat. – Talán a Halászbástyára. Felviszem a legmagasabb tornyába, és amikor senki nem lát, lelököm a mélybe – jelentettem ki. Ábrándnak legalábbis gyönyörű gondolat volt.


Vége

Folyt. köv


7 megjegyzés:

  1. Izgalmas lesz ez a városnézős kaland :-)
    De van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan megváltozik Joseph irányába a véleménye :-)

    VálaszTörlés
  2. Ha tudnád mennyire vártam már a részt....múlt héten nagyon szomorú voltam hogy egy kimaradt :(
    Tudom hogy kellenek az átkötő részek, de vártam, hogy már a héten elmennek valami bulihelyre és jól bepiálnak...:DD Az ötlet viszont kétségkívül hibátlan. Várom a folytatást ;)

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Én is remélem hogy hamarosan màr mâsképp fpg Josephre gondolni. Furcsa hogy azt hiszi hogy a főnökével jàr mert én megmondtam volna hogy NEM!
    Nagyon aranyosak együtt Josephék és remélem jól kijönnek majd egymâssal.
    Imàdtam és vârom a kövit!
    xo xo

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Már nagyon vártam a fejezetet! Remélem meggyógyultál!
    Egyébként hajrá Andrea.xD

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Nagyon tetszett ez a rész :) Kíváncsi vagyok, hogy mik fognak történni az idegenvezetés alatt. De leginkább arra leszek kíváncsi, hogy mi kerekedik ki abból, hogy Joseph azt hiszi Andrea és a főnöke között van valami. A folytatást pedig nagyon várom :)

    VálaszTörlés
  6. Szia!! :)
    Megmondom őszintén hogy már vagy két hete gépközelében sem voltam, így kicsit tartottam tőle hogy le vagyok, maradva, de ez a kis szünet pont jókor jött nekem! :) Remélem már jobban vagy! :)
    Na és a rész! Hát az zseniális! :D Mint mindig most sem lehet rá rosszat mondani, na nem mintha akarnék! :) Szóval, Kíváncsi vagyok Joseph rákérdez-e Tormásnál a délelőtti szabadságra. És Vajon Andrea elmondja neki hogy valójában nincs együtt Tormással csak az hajtott rá? Na hát ennyi kérdéssel itt hagyni minket! :) most legalább 2 hétig megint nem tudom megnézni majd az oldalt! :(:( De remélem hogy nem maradok le túl sok mindenről... :) Na de nézd már mennyit fecsegek! :) még jó hogy nincs limit tuti kimeríteni. Szóval 1 szó mint 100 Remélem hamar tudok jönni és remélem hamarosan lesz új rész is!! :)
    Puszi Nika:)

    VálaszTörlés
  7. Szia :)
    Ez a több mint 2 hét (nekem) h nem olvashattam új részt halál volt :D De érdemes volt rá várni ;) Már megint tele izgalmakkal várom a kövi fejezetben a kérdéseimre a választ mert hát az minden egyes rész után van :P :)))
    Gratula megint nagyon jó részt alkottàl :)

    VálaszTörlés