2012. szeptember 15., szombat

Tüskék közt a virág 8. fejezet


Halvány fuvallat jóleső hűvössége az arcomon, és valami ütemet csattogás mellé… valami, ami kellemetlen, és kicsit fáj is. Erre tértem magamhoz, és nagy nyögéssel – egyelőre még lehunyt szemmel próbáltam rájönni, hol vagyok, és mi történik velem.
Lassan nyitottam ki a szemem, és megláttam egy jókora tenyeret közvetlenül az orrom előtt, ettől pedig ijedten rándultam egyet.
- Nyugi, nyugi… - hallottam egy mély férfihangot, aztán beúszott elém Joseph ábrázata, a kéz viszont eltűnt. Oké, azt hiszem arra már rájöttem, mi volt a csattogás. Valószínűleg az arcomat pofozgatta, hogy magamhoz térjek.
- Elájultam – állapítottam meg csendes csodálkozással, és igyekeztem felülni, arcomat a hűvös szellő felé fordítva, ami – mint kiderült – egy ventilátor lapátja volt.
- Hát el – helyeselt Joseph, majd megtámasztotta a hátam, hogy felsegítsen a földről. – Jobban vagy?
- Igen, azt hiszem… - tapogattam meg a homlokomat, majd töprengve néztem rá. – Mi történt?
- Aha… ezt pont én akartam kérdezni – dünnyögte Joseph, és maga is a szőnyegre telepedett, velem szemben. – Megcsókoltalak, aztán valamit hadováltál Afrikáról, kirohantál ide, és… - mutatta a kezével, hogy dicstelenül elterültem a nappali közepén. – Tudod, hozzászoktam hogy a nők elalélnak a csókomtól, bár eddig nem láttam olyat, hogy szó szerint – vigyorgott rám.
Jelenleg még nem voltam olyan állapotban, hogy közelharcba bocsátkozzam vele a megjegyzése miatt, beértem hát azzal, hogy az első kezem ügyébe kerülő díszpárnát a képébe vágtam.
- Fulladj meg! – mérgelődtem. – Egy percig se hidd, hogy azért estem össze, mert megcsókoltál! Ha így is lenne, akkor max az undortól – dohogtam, és igyekeztem legalább a kanapéra tornázni magam, sikerrel.
Joseph nem válaszolt, csak nézett rám valami csendes érdeklődéssel, még mindig a szőnyegen ülve.
- Na és mi van Afrikával? – pattintotta nekem a kérdést.
- Semmi közöd hozzá! – ráztam le magamról egy mozdulattal. – Ne foglalkozz olyannal, ami nem a te dolgod.
- De ugye beszámítható vagy? – vonta fel Joseph a szemöldökét. – Úgy értve, oké hogy kissé golyós, meg hasonló…. De nem bántasz senkit, ugye? Bár ha így lenne, nyilván nem engedtek volna ki az intézetből – morogta, miközben talpra állt.
- Hogy mered ezt mondani? – paprikázódtam fel, és mikor már biztos voltam benne, hogy megtartanak a lábaim, felpattantam. – Nem ismersz engem, és fogalmad sincs semmiről! Nem tudhatod, mi történt velem, és azt sem, hogy én Afrikában… - fejeztem be a mondatot, magamba fojtva a befejezést.
- Akkor mondd el – tárta szét a kezét Joseph. – Győzz meg róla, hogy nem vagy dilis.
- Eszemben sincs – sziszegtem már csakugyan dühösen. – Nézz csak annak, ha jólesik! De nem fogom kipakolni neked az életemet és a múltamat, mert egész egyszerűen nem érdemled meg! – fordítottam neki hátat, és a hálószoba felé vonultam.
A küszöbről még visszanéztem rá, és nem tudtam eldönteni, mit is látok. Mert egyszerre volt a szemében aggodalom, kíváncsiság, és valami, aminek képtelen voltam nevet adni.
Hatalmas dörrenéssel bevágtam magam mögött a háló ajtaját. Órákon át hallgattam még kintről Joseph szöszmötölését, egyszer még valami zenét is bömböltetni kezdett, de bármit tett, aznap már ki sem dugtam a fejem az ajtón. Féltem, hogy a puszta látványa is azzal az érzéssel töltene el, aminek csúnya pofozkodás lenne a vége.


*****

Magamra rángattam egy inget, és mivel a hőség már most fullasztó volt, hát csak megkötöttem a hasamon lengén, majd kinéztem a reggeli verőfényes napsütésbe. Dühöm ellenére kimondottan kialudtam magam, hát kész voltam rá, hogy újult erővel nekiálljak a munkának. Addig sem kell a házban ülnöm, és Joseph képét bámulnom.
Mikor kiléptem a hálóból, megláttam a pihenőszobában két talpat, ami szemben volt a tévével, és lustán mozgott valami zene ütemére.


Csodás, hagy szórakoztassa csak magát. Engem hagyjon békén, és ez a cél.
Sóhajtva kezdtem összeszedni a nappaliban a felszerelésemet, mikor is megjelent a látómezőmben egy kéz, és ösztönösen is ugrottam egyet az ijedtségtől.
- Hé, nyugi már – dörmögött a fülembe Joseph mély hangja. – Csak segíteni akarok neked.
- Kösz, de nem kértelek rá – válaszoltam fagyosan, kirángatva az ujjai közül a fotóstáskámat.
- Jó éjszakád volt? – érdeklődött Joseph, tudomást sem véve a válaszomról. – Figyelj, nem tudom min rágtál be tegnap megint, de bocs ha olyan területre tapintottam, amire nem kellene.
- Nocsak – vontam fel a szemöldökömet. – Még mindig álmodnék? Joseph Morgan száján kicsúszott egy rövid és velős bocsánatkérés?
- Az az igazság, hogy még senkit nem láttam elájulni – fonta össze a kezét a karján. – Egy kissé megijesztettél ezzel a manőverrel.
- Sajnálom, ha az érzékeny lelkivilágod megsínyli az én problémáimat – morogtam, majd megkíséreltem ezúttal a fényképezőgépemet kiszedni a kezéből, de nem jártam túl nagy sikerrel.
- Mondd, elengednéd, hogy elindulhassak dolgozni? – vettem elő egy negédes mosolyt.
- Inkább cipelem neked, mit szólsz hozzá – biccentette oldalra a fejét Joseph.
- Ha neked úgy tetszik, az ajtóig hozhatod – vetettem oda, majd kalapot nyomtam a fejembe, hogy a mexikói nap melege ne ártson meg túlzottan.
- Várj, félreértettél – tette a kezét Joseph a vállamra, de a perzselő pillantásomra azonnal le is kapta onnan. – Én úgy gondoltam, szívesen elkísérnélek.
- Mi van? – meregettem a szemeimet rá. – Hová akarsz te engem kísérgetni? A sivatagba?
- Hát ja – dünnyögte ő, a nappali falát szemlélve közben. – Rohadtul unatkozom – bökte ki aztán.
- Az isten szerelmére – vágtam a kezem csípőre. – Mondtam, hogy menj és költözz be a városba. Ott nem unatkoznál. De nem akartál, mert neked magány kellett. Most a magány sem tetszik. Eldönthetnéd végre, hogy mit akarsz – nyújtottam ki a kezem a gépem után, de Joseph még mindig nem engedte el.
- Hagy menjek veled – nyűgösködött, és lelki szemeim előtt hirtelen felrémlett, hogy kb ilyen lehetett kisfiúként, mikor az anyjának talán valami édességért ácsingózott, majd a fejem megrázva elhessentettem magamtól ezt a képet. Túl aranyosnak tűnt mostani önmagához képest.
- És minek jössz, hogy tovább bosszants? – emeltem az égre a tekintetem, és saját magamon döbbentem meg a legjobban, mert hirtelen valamiért számba vettem ezt a lehetőséget, hogy csakugyan magammal vigyem.
- Nem foglak, ígérem – tette a szívére a kezét Joseph halálos komolysággal. – Cipelem a cuccaidat, csinálom amit mondasz. Egyszerűen rohadtul nincs kedvem itt ülni a falakat bámulva. Egyedül kóborolni meg utálok a sivatagban. Szóval, mehetek? – vetett rám egy olyan tekintetet, mint egy kiskutya.
- Bánom is én – szaladt ki a számon a mondat, és a következő másodpercben már szívesen visszakoztam volna, de késő volt a bánat.
- Szuper! – ragyogott fel Joseph arca.
- De csak hogy tudd, már most szólok, hogy elég egy csípős megjegyzés, egy szemtelen válasz, és nem fogok szórakozni, ott hagylak egyedül a sivatagban. Mire visszatalálsz ide, hidd el, nem fogsz unatkozni – ígértem, de ahogy megláttam csibészes mosolyát, amit felém villantott, egyszerűen képtelen voltam igazán haragudni rá.
Persze, ezt eszem ágában sem volt kimutatni neki.

Vége

Folyt. Köv.

5 megjegyzés:

  1. Ez a fejezet megint szenzációs lett! Láttam magam előtt Aurelia minden, de tényleg minden arcváltozását, amikor épp dühös volt, vagy éppen teljesen más és ez még összetettebbé tette számomra az egész fejezetet.. ;)az oldalam meg már szúr a kíváncsiságtól hogy mi lehetett Afrikában.. még ha várni is kell még rá egy ideig hogy fény derüljön rá :)
    Josephről már nem is ejtek szót.. eszméletlenül jól írod meg az alakját! Siess a kövivel! ;)
    Valamint jobbulj ha még mindig nem heverted ki azt a kórságot!

    VálaszTörlés
  2. Tyűha :) Már alig várom mi fog kisülni ott a sivatagban :D Remélem megint elcsattan majd ott egy csók vagy valami ilyesmi.. :D Kíváncsi lennék rá nagyon,hogy mi volt Afrikában és miért ilyen zaklatott... :/ Siess a kövivel,mert ez is egy fantasztikus fejezet volt :)

    VálaszTörlés
  3. Hogy mi lesz itt a sivatagban!? :-) Biztos nem csak egy szimpla fotózás :-)

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Ez a rész lehet, hogy csak engem lepett meg, de nem számítottam arra, hogy Joseph vele akar menni a sivatagba, de megint sikerül kellemes meglepetést okoznod. Loli-val pedig egyet kell értenem, mert én is reménykedek egy újabb csókban. Joseph karakterét pedig egyszerűen imádom benne, annyira magával ragadóra sikerült megírnod. Az Afrikában történtek pedig egyre jobban érdekelnek. Így várom a folytatást :) Ezt a részt pedig imádtam, az eddigi kedvencem lett :)

    VálaszTörlés
  5. Nézd már a sok türelmetlent, hogy már újabb csókot akarnak... :)
    Lesz még csók, ígérem, de várjatok még rá egy keveset. Nem szabad elkapkodni semmit. :)
    És a következő részben egy lépéssel újra közelebb kerülünk Afrikához.
    Viszont a következő fejezet csak vasárnap fog érkezni. Bírjátok ki, rendben? :)

    VálaszTörlés