2012. február 24., péntek

A magányosság varázslója 5. fejezet

Mozgolódás támadt a vendégek között, és egyre többen vezették partnerüket a tánctérre, hogy csatlakozzanak a keringőzőkhöz, vagy épp leváltsák őket.
Véletlenül valaki meglökött mindkettőnket. Klaus odakapta a tekintetét, az én fülembe betörtek az eddig kizárt hangok, a moraj, az újra elkezdődő zene. Véget ért a varázs, újra le kellett szállnom a földre, és ez különös módon ellenemre volt.
- Én köszönöm a táncot – mondtam, igyekezve palástolni a bennem dúló érzelmeket. – Egyszerűen… csodálatos volt – mosolyogtam.
- Jöjjön – nyújtotta Klaus a kezét. – Ha itt maradunk, előbb-utóbb eltaposnak minket. Hacsak nem szándékozik folytatni a keringőzést.
- Talán kicsivel később, ha nem jelent problémát – legyezgettem magam. – Melegem van. Maguk angolok aztán tudnak fűteni.
- Az időjárás az oka, Miss Dav… Astra – javította ki magát Klaus menet közben, egy könnyed mosollyal. – A mi jó öreg hazánk éghajlata kiszámíthatatlan – kerültünk ki végre a táncolók közül, kissé nyugodtabb helyre.
- Mi ezen kiszámíthatatlan? – kérdeztem. – Ha odakinn hűvös van, befűtenek. Ha kinn jó idő van, eloltják a kandalló tüzét. Mi van ezen olyan nehéz?
- Csak az… - mulatott Klaus – hogyha erre hagyatkoznánk, negyed óránként kellene tüzet rakni, majd gyorsan eloltani. Körülbelül ilyen tempóban váltakozik a napsütés és a felhősödés errefelé. De majd néhány hét elteltével meglátja Ön is – álltunk meg a svédasztal mellett, és végighordozta rajta a tekintetét.
- Pezsgő megfelel? – kérdezte tőlem, és két, gyöngyöző folyadékkal teli pohár után nyúlt.
- Megbocsátja, ha kihagynám? – néztem a szemébe kedvesen. – Szomjas vagyok, az tény de valahogy nem rajongom a pezsgőért. Biztos azért, mert nincs hozzá kaviár – nevettem, és Klaus is elvigyorogta magát.
- Mást pedig nem látok – tekergette a fejét. – Most bezzeg pincér sincs egy sem a környéken… - morogta. – Na és ha a pezsgőt nem szereti, mit iszik szívesen? – érdeklődött, egy apró lazacos falatkát véve a kezébe.
- Csak nagyon ritkán iszom alkoholt – vallottam be. – Nem vagyunk túl jó barátok azóta, mióta egyszer… - haraptam el a mondatot, és éreztem, hogy vörösbe borulok, amit egy kínos vigyorral igyekeztem elfojtani. – Ez a rész azt hiszem, a „rossz gyerek voltam” témakörbe fog tartozni – mondtam.
- Már alig várom, hogy halljam – vigyorgott Klaus, és tetőtől talpig végigmért. – Vörösbor – mondta ki a végén. – Fogadok, hogy a nemes vörösbort kedveli. Nem, a félédeset nem… - fűzte tovább kissé eltöprengve – vagy a szárazat, vagy a teljesen édeset kultiválja. Nyertem?
- Igen – válaszoltam eléggé ledöbbenve. – Ön nyomoztatott utánam?
- Ugyan! – legyintett nevetve Klaus. – Egyszerű megérzés, semmi más. Majd idővel elmagyarázom, hogy is működik ez – kacsintott rám, majd körbenézett. – Ahogy látom, jelenleg senki nem törődik velünk. Szerencsére Celia is felszívódott valamerre. Miss Rea… akar kicsit a tilosban járni? – szélesedett ki a vigyora, és felvonta a szemöldökét.
- Mire céloz? – kezdtem a kezem ügyébe készíteni egy jó kiadós pofont. – Ha azt hiszi, hogy egy tánc után…. – fulladt el a hangom, mikor valaki a hátamnak csapódott, majd sűrű mentegetőzés közepette tovább is állt.
- Egy pillanat! – emelte fel a kezét Klaus. – Még mielőtt a teljes fegyvertárával tüzet nyitna rám, a szándékom tisztességes. Semmiféle… hogy is fogalmazzak… erkölcstelen igényt nem támasztottam! – rázta a fejét. – Ne legyen ilyen bizalmatlan velem.
- Bocsánat – dünnyögtem szégyenkezve, és nem tudtam mit kellene mondanom mindaddig, míg Klaus meg nem fogta a kezemet.
- Jöjjön – súgta kedvesen. – Legyen szép és méltó pillanata is ennek az estének – kacsintott rám, és gondolkodás nélkül követtem.

*****

- Siessen! – suttogtam neki. – A végén még meglát valaki – topogtam, mikor kissé beljebb osonva a kastélyba megálltunk egy jókora vasajtó előtt.
- Igyekszem – szűrte Klaus a szót a fogai között, a zárat piszkálgatva. – Lenne ennél egyszerűbb megoldásom is, de… - hallgatott el, ahogy egy halk kattanás után a kilincs lenyomódott. – Siker – vigyorgott fel rám. – Remélem, nem nyikorog ez a vacak – lökte be az ajtót.
- Ügyes – mondtam elismerően. – Ha nem lenne nemes, tudnék egy jó foglalkozást Önnek.
- Olyat, ami hivatalból üldözendő? – mosolygott, majd megfogta a kezem, és behúzott az ajtón, aztán bezárta mögöttünk.
Vak sötétség vett körbe, nem láttam a világon semmit. Moccanni sem mertem, nem tudtam mi vár egy lépéssel előttem, vagy épp mögöttem.
- Várjon…. – suttogta Klaus, és végigtapogatta zsebeit, majd egy öngyújtó kattanása hallatszott, és némi fény villant fel. – Már meg is van! – emelt fel néhány gyertyát egy ajtó melletti polcról. – Villanyt nem akarok gyújtani, az kész lebukás lenne – motyogta, és lángra lobbantotta a kanócot. A fény teret kapott, megnőtt, és már tökéletesen ki tudtam venni, hová hozott engem.


- Borospince? – nyílt tágra a szemem. – Komolyan azt mondja, betörtünk a borospincébe?
- Milyen férfi lennék én, ha szomjazni hagynék egy ilyen gyönyörű hölgyet? – nézett Klaus a szemembe, és a gyertya fényénél tekintete szinte ragyogott felém. – Jöjjön – fogta meg a kezem. – Ne féljen. Ez csak egy pince.
- Tudom – mondtam, kissé megborzongva. – De a vége sötétbe vesz, és ez elég ijesztő. A filmekben mindig ilyenkor jönnek a szörnyek.
- Megvédem – villantott felém egy mosolyt Klaus. – Még az is lehet, hogy ebben a pincében jelenleg én vagyok a legszörnyűbb.
- Nem… - leheltem halkan. – Én ezt nem hinném – bukott ki belőlem, mire szembe fordult velem, és némán fürkészte az arcomat.
Néhány pillanatig azt hittem, odahajol, és megcsókol. A gondolattól egyszerre öntött el a félelem, és a lehengerlő vágy.
- Tessék, vegye ezt fel – adta rám a zakóját, immár másodszor. – Nem túl barátságos itt a levegő – dörzsölte meg finoman hideg karjaimat, majd elfordult, és meggyújtott még néhány gyertyát, ami a falikarokon volt kihelyezve. – És így kissé barátságosabb is.
- Igen, már tényleg az – mosolyogtam, ahogy a fények táncolni kezdtek a falakon. Klaus a kezében tartott gyertyával végigsétált a hordók között, míg végül megtorpant egy helyen.
- Ez az, amit mindenképpen meg kell kóstolnia – forgatta a fejét, mígnem meglátott egy polcon néhány letakart poharat. – Teljes kiszolgálás – emelt le belőlük kettőt, majd egy talpán álldogáló hordóra állította a gyertyával együtt, és egy palackot emelt a kezébe.
- Igaz, ez itt nem vörös, hanem fehér.1921-es Chateau dYquem. Édes, mint a méz – bontotta fel a bort, és keveset öntött mindkét pohárba, a kicsapó illat pedig azonnal megrohanta az érzékeimet.
- Csodálatos! – szippantottam nagyot a levegőből, és a hordó mellé álltam én is.
- Akkor egészségére – adta Klaus a poharat a kezembe.
Anélkül, hogy összebeszéltünk volna, szinte áhítattal közeledtünk a pohár tartalma felé. Két-három illatvétel… körbelötyögtetés a pohárban… mígnem megízleltem a bort, és azt hittem, helyben elalélok az érzéstől.
- Ez… ez egyszerűen… - dadogtam, mire bólintott. – Édes, mégis kissé fanyar… olyan ez a bor, mintha… mintha a múltba tekintenék általa – mondtam ki az első gondolatot, ami eszembe jutott. – Bocsánat, ez nyilván kissé ostobán hangzik.
- Egyáltalán nem – rázta a fejét Klaus. – Sokkal inkább elvarázsol, amit Ön érez – mosolygott, majd nemsokára megállt mellettem egy újabb üveggel.
- És hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a vöröset sem – ütötte ki a dugót a palackból - jöjjön most egy 1945-ös Romanée-Conti Domaine – öntött újra, ezúttal két másik pohárba. – Száraz bor, a csokoládé édes utóízével kombinálva – koccintotta poharamat az enyémhez, és belekortyoltunk az újabb italba.
- Ne, ne mondja – rázta a fejét. – Látom anélkül is – mulatott. – Tényleg finom. A hely, és a társaság pedig… csak még élvezetesebbé teszi – fogta meg a hordón pihenő kezemet lágyan.
Lehajtottam a fejem, és éreztem, hogy a két pohár bor milyen gyorsan a fejembe száll. A gyertya fénye legalábbis néha már megkettőződött a tekintetem előtt.
- Köszönöm, Klaus – leheltem halkan. – Sosem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogom ma érezni magam.
- Engem tesz boldoggá ezzel, Rea – súgta Klaus felém a nevemet, első ízben szólítva így, és közel lépett hozzám.
Felnéztem, tekintete az enyémbe fúródott. Szinte simogatott a pillantásával. Tudtam, hogy mire vágyik, és énem egyik része alig várta ajka érintését a számon, énem másik része – a józanabbik – meg sikítozva rázta az elsőt, hogy térjen észhez.
- Talán… nem kellene… - suttogtam erőtlen ellenkezéssel, de jelenleg ez inkább biztatásnak hangzott.
- Tudom – jött a válasz ugyanolyan halkan – nem vagyok olyan, aki lerohan bárkit is, de én most… - hallgatott el, és hirtelen kiszakadt tekintete az enyémből. Kissé felriadva bámultam magam is az ajtó felé, ahonnan egyre közelebb kopogó léptek hallatszottak fel.
Klaus gyorsan elfújta a gyertyákat, majd a vaksötétben biztos léptekkel – csodálkoztam is, hogy képes erre – kezemnél fogva az ajtóhoz húzott.
- Mi a fene… - hallatszott fel az ajtó elől egy férfihang. – Devon, valaki nyitva hagyta a pincét! – kiáltotta el magát a hang gazdája, majd morogva belökte az ajtót, és egyenesen szembe találta magát velünk.
- Hát maguk meg… - kezdte döbbent csodálkozással, de Klaus nem adott neki időt a kérdés befejezésére. A kezem szorosan fogta, míg kivágtattunk mellette, és egészen a kastély bálterméig rohantunk, hogy végül kifulladva álljunk meg az udvaron.
- Mr. Mikaelson, Ön ma este a bűn útjára terelt engem – nevettem, és megigazítottam hajamat, majd a cipőt a lábamon. – És azt hiszem, felelős néhány vízhólyagért is – sziszegtem. – Nem könnyű magassarkúban rohanni, elhiheti.
- Ön mégis tartotta a tempót – vigyorogott Klaus. – Szegény ember, biztos azt hitte, a pince réme jött el érte egyenesen.
- Ha az a rém ilyen varázslatos, szerintem neki sem lenne ellenére – csúszott ki számon a mondat, de ezúttal már nem jöttem zavarba.
Klaus elém állt, és hátam a falat érintette.
- Az előbb a pincében… - kezdte, nehezen véve a levegőt – volt egy pillanat, mikor szerettem volna megtenni valamit. Nem tudom miért… nem szokásom a tolakodás, és nem vall rám az egész, de mégis…olyan volt…
- Tudom, milyen volt – fogtam meg gallérját, és lágyan közelebb húztam magamhoz. – Mr. Mikaleson mondja…. Nem csókolna már meg végre? – mosolyogtam rá, és szinte felemelkedtem a földről, mikor megérzem száját a saját számon.


Vége

Folyt. Köv.

KOMMENTEKET KÉRNÉK SZÉPEN! J

6 megjegyzés:

  1. Hát nem húzták, halasztották az első csókot :-) Még csak egy napja van Angliában Rea, de máris bepasizott :-D Ez tetszik :-))))

    Viszont nem tudom, hogy miért, de volt egy pillanat, amikor olyan érzésem támadt, hogy Klaus a pincében nem megcsókolni akarja, hanem a véréből inni...remélem nem lesznek ilyesmi szándékai!!!

    Kíváncsian várom, hogy mik fognak kiderülni egyikről is, másikról is, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon sok meglepetéssel készülsz még a szereplőket illetően :-)
    Vagy nincs igazam??? :-)

    Pussz

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon jó volt! Imádom, ahogy írsz, imádom azokat a csak rád jellemző kifejezéseket, fantasztikusak! Alig várom, hogy folytatása legyen, ja és főleg imádom benne Klaust (:!

    VálaszTörlés
  3. Igen, nekem is van egy olyan érzésem, hogy Klaus rejteget valamit a burkolt megjegyzésekből. Nagyon izgalmas volt ez a fejezet is, főleg a vége! Alig várom a kövit, remélem hamar lesz!

    VálaszTörlés
  4. Őszintén meg kell hogy mondjam, az előző történet befejezésével azt hittem, hogy már nem tudod fogozni írói tudásod legjavát. De basszus...tévedtem! :| ez a sztori is hihetetlen, és bár a sorozatban nem szeretem Klaus karakterét, ebben az esetben valahogy közelebbinek érzem magamhoz. Egyértelmű, hogy nemsokáára fény fog derülni valami titokra mind a 2 főhős életéből, de előbb jöjjön még sok ilyen - a rész legvégéhez - hasonló jelenet. :P ha már a csók is ilyen hamar elsült, mi lesz itt 1 hét múlva?! remélem elengeded majd a fantáziád :DD
    remélem hétvégére várható egy újabb fejezet. könnyebb úgy elkezdeni egy iskolás hetet, hogy vasárnap este egy ehhez hasonló részt olvashatok :)

    VálaszTörlés
  5. Nos bevallom, kissé félve kezdtem hozzá ehhez a történethez, amolyan rohamra induló módon, "lesz ami lesz" alapon. Nem igazán éreztem, hogy kézben tartom Klaus karakterét, de ez mostanra szerencsére megváltozott.
    Igen, lesznek még titkok, miért is lenne minden olyan egyértelmű? Addig persze sok romantika, csók és egyebek. Persze, izgalom is. Anélkül nincs élet. :)
    Igyekszem az új fejezettel is, de most nagyjából szerda tájára ígérem csak. Ha mégis hoznám hamarabb, akkor hát legyen pozitív meglepetés. :)

    VálaszTörlés
  6. Tetszik a sztori nekem is, az eddigi nemtudomhány történet közül megkockáztatnám, hogy ez tetszik a legjobban egyelőre. Bár Damon karaktere hiányzik, de nagyon jó ez az angol főúri környezet is :)
    A leginkább Klaus kis megjegyzései tetszenek, miszerint ő a legszörnyűbb a pincében, meg hasonlók :)
    Várom, milyen kis-nagy titkok derülnek ki, azon túl, hogy hibridünk az, ami.

    VálaszTörlés