2012. január 29., vasárnap

A menedék 16. fejezet

Kis csend támadt a konyhában. Jared döbbenten meredt rám, még a szája is nyitva maradt néhány másodpercre.
- Mona… - kezdett bele tétován – egészen biztos vagy benne? Nem tévedsz? – tette le a bögrét az asztalra.
- Én még talán tévedhetnék – sóhajtottam. – De voltam benn a városban. Vettem tesztet, hármat is. Három különfélét. Mind megcsináltam, és mind ugyanazt mutatja. Tényleg babát várok, Jared.
- Biztos, hogy…. – akarta kérdezni Jared, de a mondat közepén már ő is rájött a kérdés ostoba voltára.
- Hogy Ian az apja? – nevettem fel kissé keserűen. – Úgy kérdezed, mintha nem ismernéd az életemet. Évek óta ő az egyetlen férfi, és ezzel te is tisztában vagy.
- Bocsáss meg… - dörmögte az öreg farmer, aztán levette a kalapját, és úgy nézett bele, mintha tanácsadók tömkelege ugrálna ki belőle.
- És most mihez akarsz kezdeni? – nézett aztán rám újra. – Bár előbb adhatnál inni valami erősebbet. Erre a sokkra muszáj lehajtanom egy pohárral.
A fejem csóválva, de mosolyogva nyitottam ki a konyhaszekrényt, és öntöttem neki egy pohár whiskyt, amit szinte azon nyomban be is dobott.
- Oké, azt hiszem kissé már jobb – dünnyögte. – Szóval… mi lesz ezek után?
- Nem kell rajta gondolkoznom. Igazából egyetlen pillanatig sem kellett. Megtartom a kicsit. Senki ne is próbáljon meggyőzni az ellenkezőjéről – jelentettem ki határozottan.
- Bátor döntés, igaz, nem is vártam rosszabbat tőled – fogta meg a kezem Jared kedvesen. – Nem lesz könnyű, ugye tisztában vagy vele? De ne aggódj. A környéken mindenki kedvel téged Mona. Bárki segít majd, akit kérsz, és én is itt leszek neked. Vagyis nektek – javította ki magát. – Fura, nekem sosem volt családom. Benned leltem egy fogadott unokát, és most lesz egy dédunokám is – melegedett meg a mosolya.
- Ejha – nevettem fel. – Ez a kicsi még meg sem született, máris hatással van rád, te vén medve – böktem vállba szeretetteljesen Jaredet. – Ilyen monológot sem hallottam még tőled évek hosszú sora alatt.
- Na és a városi ficsúr? – kérdezte öreg barátom. – Neki mikor fogod elmondani?
- Hát ez az – motyogtam. – Nem tudom azt sem, hogy egyáltalán elmondjam-e az igazat.
- Hogyan? – hökkent meg Jared szemmel láthatóan. – Mona EL KELL neki mondanod. Joga van tudni róla, hogy apa lesz.
- Igen, de… - túrtam a hajamba idegesen – ő elment, vissza a saját világába. Ahol mellesleg barátnője van, akivel most rendezgeti a kapcsolatát. Nem dúlhatom fel egy ilyen hírrel az életét.
- Kicsim, ti ketten máris feldúltátok egymás életét – nézett a szemembe Jared, és a ráncos arcból sütött felém becsületes tekintete. – Láttam, hogy nézel rá, de azt is, hogy ő hogyan néz rád. Bolond volt, hogy elment innen… - tette hozzá, de ezt már csak csendes magánvéleményként.
- Félek elmondani neki az igazat – vallottam be őszintén, az asztal lapját bámulva. – Félek, hogy azt akarná, hogy ez a gyerek soha ne szülessen meg. És félek attól… attól a legjobban… - nyeltem nagyot, és Jared befejezte helyettem a mondatot.
- ….hogy csalódnál benne, mert másképp viselkedne, és más ember lenne, mint ahogy te megismerted – bólogatott. – Kicsim, ez is megtörténhet. De te bátor lány vagy. Bármit is mondjon ő, neked kell majd ezt a gyereket felnevelned. A végső döntés a tiéd – veregette meg az öreg a kezemet. – Szóval, hallgatsz rám? Elmondod neki?
- Igen – szedtem össze magam. – Megígérem, hogy beszélek vele. De ezt talán nem telefonon kellene. Próbálok majd alkalmat találni arra, hogy a szemébe mondjam. Csak adj nekem egy kis időt, jó?
- Hát persze. De lehetőleg ne két héttel a szülés előtt tájékoztasd, jó? – mormogott Jared, aztán hozzám lépett, és óvatosan átölelt.
- Köszönöm, hogy mellettem állsz… nagypapi – kuncogtam a fülébe. – De attól, hogy babát várok, még nem lettem törékenyebb – mondtam, mire kaptam egy kissé csontropogtatóbb ölelést.
- Igy már mindjárt más – kacsintottam. – És erről a dologról ha lehet, senkinek ne tegyél egyenlőre említést.
- Úgy mondod, mintha nem ismernél, hogy általában lakat van a számon – tette vissza Jared a kalapját, aztán az órára nézett. – Mennem kell a tejjel. Holnap reggelre itt leszek. Még ma elmegyek néhány farmra, és keresek neked segítséget. Próbáld nem megerőltetni magad, és pihenj, amennyit lehet – nyomott egy csókot az arcomra. – Ugye nem lesz bajod?
- Nem lesz, ne aggódj – nyugtattam meg. – Erősek vagyunk… mindketten – mutattam a hasam felé, mire Jared csak egy sóhajjal kilépett, feldobta a tejes kannákat az autóra, és két perc múlva már nyomát sem láttam.


*****

Jared állta a szavát. Még késő délután – legnagyobb meglepetésemre - visszazötyögött hozzám a kopott kék autó, és a platóján Danny meg Andy Harris üldögélt, akik úgy ugrottak le a motorzaj elhaltával, mint a katonák.
Mosolyogva fogtam kezet a két, 18-20 év körüli fiúval. Ismertem jól őket, a szomszédos farmon éltek, és dolgoztak. Jólelkű, jószívű, becsületes fiúk voltak. Őket találta hát nekem Jared kisegítők gyanánt.
A konyhába vonultunk, kávéval kínáltam őket, és két percen belül, korrekt összegért elvállalták, hogy reggel és este átjártnak hozzám, és segítséget nyújtanak az állatok ellátásában.
- Nem kell aggódnia, kisasszony. Gyüvünk aztán megyünk – bólogatott Andy, az öccse pedig élénken egyetértett vele. – Nem lesz velünk gondja, majd meglássa – melengette meg a szívemet a louisianai tájszólás, és mindkét fiú kapott egy-egy ölelést, amit pironkodva de hálásan fogadtak.
Felhajtották a kávét, és máris kifelé indultak, csakhamar az istállóból hallottam a hangjukat.
- Jó fiúk, ne aggódj – mondta Jared a konyhaszekrényemnek támaszkodva. – Nem lesz velük baj. Tisztességes, rendes gyerekek.
- Igen, tudom – bólintottam. – Láttam néha őket vasárnap, ahogy a templomba lovagoltak. Ők tökéletesek lesznek, ebben biztos vagyok – mosolyogtam hálásan öreg barátomra, aki kihasználta az alkalmat, és egy dobozt nyomott a markomba.
- Ajándékot is hoztam ám  - dörmögte. – Lehet, hogy nem a legmodernebb, mert én annyira nem értek hozzá, de működik, és az a lényeg.
Csodálkozva téptem le a papírt a dobozról, hogy mikor kinyissam, egy mobiltelefon hulljon a kezembe.
- Ez bármikor jól jöhet – nézte a kis készüléket Jared. – A babád nemsokára nőni kezd, és nem fogsz tudni mindig belovagolni a városba, ha beszélned kell valakivel. Különben is, ha beindul a szülés majd, jó ha tudsz hívni segítséget – piszkálta körmével az asztal lapját, én pedig felkeltem, és egy hálás csókot nyomtam az arcára.
- Én ugyan nem akarok beleszólni a dolgaidba – emelte fel az öreg farmer a tekintetét az asztallapról, és a szemembe nézett – de azt hiszem te magad is tudod, kit kellene hívnod leghamarabb – dünnyögte. – Én most megyek, segítek a fiúknak – köszörülte meg a torkát, és kiballagott az istálló felé.
Ott maradtam egyedül, a csendben, kezemben a telefonnal, és tudtam, hogy Jarednek igaza van. Nem halogathatom a döntést túl sokáig…
Nagy levegőt vettem, aztán lekaptam a hűtőről Ian kissé gyűrött céduláját. Reszketett a kezem miközben beütöttem a számokat, a gyomrom pedig olyan görcsbe kapódott, hogy féltem, ezúttal nem a terhesség, hanem az idegesség hozza ki belőlem az ebédemet.
- Tessék, Ian Somerhalder vagyok – szólt bele az az egyedi hang a vonalba, és a pulzusom azonnal kétszáz fölé emelkedett.
- Én… én… - nyögtem, aztán összeszedtem magam. – Szia Ian. Én Mona vagyok – leheltem halkan.
- MONA! – rikkantott Ian lelkesen, és hallottam a hangjában az őszinte örömöt. – Milyen jó hallani téged… ez valami telepátia lehet. Éppen most gondoltam rád.
- Ennek örülök – mosolyogtam. – Látod, csak kívánnod kell, és valóra is válik.
- Tudod, a múltkor már arra gondoltam, küldök neked egy telefont – sóhajtotta Ian. – Akkor sokkal többet beszélhetnénk, mintha nagy ritkán a városba lovagolsz.
- Lekésted. Nincs negyed órája, hogy kaptam egyet Jaredtől – mondtam büszkén, de nagyon jól esett, hogy Ian is gondolt rám. – Egyébként, egyedül vagy most? Tudunk… kicsit nyugodtan beszélni?
- Egyedül ülök az autómban, Los Angeles legnagyobb dugójának közepette – nevetett. – Igen, azt hiszem, tökéletesen ráérek.
- Arról lenne szó – lélegeztem mélyet, és még a szemem is lehunytam – hogy találkozni szeretnék veled. Lehet róla szó?
- Hát persze! – jött a válasz gondolkodás nélkül. – De… hogy gondoltad? Idejössz Los Angelesbe? – hökkent meg aztán érezhetően.
- Nem, nem igazán szeretnék – ráztam a fejem a telefonba, mintha Ian látna is, nem csak hallana. – Nem szeretnék beesni egy olyan lakásba, ahol ott a barátnőd. És amúgy is, nem hagyhatom itt ki tudja meddig a farmot. Ez pedig igencsak hosszú út lenne.
- Igazad van – mormogta Ian halkan. – Akkor menjek én? Szabaddá teszem magam, amint lehet.
- Nem is tudom – hezitáltam. – Jobban szeretnék semleges környezetben találkozni veled. Ha idejönnél… olyan lenne, mintha megismétlődne a boldog időszak… és amikor elmész… én nem akarom még egyszer ugyanazt érezni. Ugye érted ezt az összevisszaságot, amit beszélek? – hebegtem.
- Igen, értelek – jött a válasz kedvesen. – Van egy ötletem. Két hét múlva hazamegyek a szüleimet meglátogatni Covingtonban.  Covington és a farmod között pont félúton van St. Chapdel. Tipikus louisianai kisváros. Ha ott találkoznánk, jó lenne neked?
- Igen, ott tökéletes lesz – nyugtáztam. – Felülök egy buszra, és elvisz. Jared majd addig vigyáz az állatokra, ha szépen megkérem.
- Jól van – mondta Ian, és hallottam a hangján, hogy mosolyog. – Amint a busz beér a városba, az első megállója pont egy kávéház előtt van. Találkozzunk ott. Vendégem leszel bármire, amit csak szeretnél.
- Szavadon foglak – nevettem.
- Akkor maradjunk annyiban, hogy ha meglesz a pontos időpont mikor megyek, felhívlak. Ezen a számon most már elérlek, ugye? – jött a kérdés.
- Igen, itt elérsz. De kérlek, szólj egy vagy két nappal előtte. Jaredet is értesítenem kell.
- Meglesz, ígérem – mondta Ian, és még az éteren át is hallottam, hogy a gázba taposott.
- Hallom, a dugó végre beindult – sóhajtottam. – Jobb, ha most leteszem a telefont.
- Ugyan már – és szinte láttam magam előtt, ahogy legyint – fél kézzel is tökéletesen vezetek.
- Lehet, de én nem venném a szívemre, ha felkenődnél valahová – motyogtam. – Nemsokára úgyis látjuk egymást.
- Igen, látjuk – melegedett meg a hangja, és amit éreztem belőle, szinte teljesen kihúzta a lábam alól a talajt. – Már alig várom Mona, hogy újra a karomban tartsalak – súgta kedvesen.
- Nekem most mennem kell – néztem az istálló felé, ahonnan kiléptek a fiúk Jared kíséretében. – Várom a hívásodat Ian. És… hiányzol – bukott ki belőlem még búcsúzóul, aztán kinyomtam a telefont, még mielőtt válaszolhatott volna.
Megkönnyebbülten sóhajtottam egyet. A dolgok első része kipipálva. De a neheze még csak most következik…
Néma csendben felálltam, tojásokat vettem ki a hűtőből, forró zsírba ütöttem. Sajtot, tejet, kenyeret készítettem az asztalra, és míg a három férfi besétált a konyhámba azon töprengtem, hogy az igazság tudatában is így fog-e majd örülni Ian a találkozásnak.


Vége

Folyt. Köv.

Kérem kommenteljetek! J


19 megjegyzés:

  1. Örülök hogy rá szánta magát, hogy elmondja Iannak :))

    De tudod nekem mióta olvasom a törit mind az jár a fejembe, hogy egy hozzászólónak azt irtad, hogy ennek e történetnek nem olyan befejezése lesz mint a többinek... és ez engem annyira foglalkoztat.Nem lesz Happy End ezt arra értetted???Mert az nagyon el szomoritana mert ez a történet mindeniknél jobban tetszik :)

    Na de tetszett a fejezet és alig várom már a találkozást. Úgy-e a következő fejezetben meg lesz???

    Tike

    VálaszTörlés
  2. Áááááá *-*
    Terhes és találkoznak...terhes és találkoznak....terhes és találkoznak....és bevallja neki!!! :DDD
    Imádtam ezt a részt, de már péntek este és szombaton tűkön ültem, hogy mikor jön a következő. Elhiszem, hogy nem könnyű a jobbnál jobb részekhez ihletet meríteni, de amint lehet hozzd kérlek a következőt! :D
    Imádlak <3 ^-^

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon izgalmas volt ez a fejezet, de a következő még sokkal izgalmasabbnak hangzik! Szóval remélem hamarosan jön a következő fejezet!

    VálaszTörlés
  4. De várom már azt a nagy találkozást :)) Nagyon kíváncsi vok mit fog hozzá szólni Ian... Hogy esetleg magával viszi Los Angeles-be vagy ő költözik a farmra amit én inkább kétlek... :)) Hamar jöjjön a kövi :) Szuper fejit alkottál :)) Gratula :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Köszönöm újra mindenkinek a kommenteket. :)
    Sajnos most úgy jönnek össze a dolgaim, hogy csak pénteken fogom tudni az új fejezetet. Igyekszem megírni hamarabb is, de kétséges, szóval inkább pénteknél hamarabb nem ígérek semmit. De azért nézzetek majd be, hátha. :)
    A végkifejlet? Nos, félek a népharag áldozata lennék, ha nem lenne happy end. Szóval igen, az lesz. Csak épp nem úgy, ahogy ti azt várnátok. :) Hanem egy harmadik módon. :)

    VálaszTörlés
  6. Aaaaahh!! Nagyon jó kis fejezet volt! Remélem minél hamarabb jön a kövi fejezet, mert már most nem bírok tovább várni.. :) nagyon ügyes vagy és csak így tovább!!
    Pussz

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a találkozás során, amikor Mona közli az igazságot, Ian hogy fog reagálni...

    VálaszTörlés
  8. Klassz fejezet volt.Féltem,h Mona nem akarja majd elmondani Iannek egyáltalán,hogy babát vár.Jared nagyon drága,ahogy gondoskodik Monáról.Ami a végét illeti,remélem nincs közel :) és hogy az ahappy end happy lesz.Elgondolkodtattál azzal,hogy azt írtad hogy egy olya vlge lesz,amire nem számítunk.Minden esetre igaz,hogy ha netán nem lenne az...hát az olvasók haragjától mentsen meg az ég :D.Péntekig hűségesen várunk a frissre.
    Üdv

    VálaszTörlés
  9. Szia!

    Eddig ilyen még nem volt, érdekes szálat vittél bele. Kíváncsian várom a végkifejletét :)

    Más: párommal egy kisebb vállalkozásba kezdtünk, üveg mécsestartókat, üvegdíszeket gyártunk. A nevemnél a weboldal elérhető.
    A héten megpróbálkoztunk néhány ismerős karakter megformálásával, mely hellyel-közzel, de azért talán sikerült. Damon Salvatore és Elena Gilbert lenne a két első alany, Damon jobban sikerült, mint Elena :)
    Kontúrfestékkel és üvegfestékkel elég nehéz felismerhető alakot létrehozni, főleg üveglapra... :)

    Itt meg lehet nézni, és akár rendelni is lehet, ha érdekel bárkit:
    http://uvegmecses.lapunk.hu/?modul=galeria&a=93014

    A nevemen pedig magát a weboldalt lehet megtalálni.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Névtelen, sok szeretettel köszöntelek az olvasók táborában!:) Remélem még sokáig maradsz is, és találsz kedvedre való történeteket.
    Arthur, én bögréket szoktam festeni. Árnyékolásos technikával. Ha gondolod, itt megnézhetőek:
    http://festettbogrek.eu/
    Bár ez csak egy kis töredéke az elkészülteknek. Meg fogom nézni a weboldaladat is!

    VálaszTörlés
  11. Felraknám ennek és a bögrés oldaladnak a linkjét is a mi oldalunkra, ha nem gond :)
    Még tavaly, amikor írtál itt erről, gondolkodtam, hogy rendelek, örülök, hogy megvan még ez a lehetőség. A nővérem idén lesz 40 éves, egyéb ajándék mellé egy tényleg egyedi bögre nem jönne rosszul. Majd kutatok róla egy fényképet. Mennyi idő kb, mire elkészül egy? A mosogatógép nem szedi le róla festéket?
    Van egy macskás bögrém (azaz kb húsz, szeretem a macskákat), és már nincs rajta egyáltalán minta, mert lejött róla egy mosogatás alatt, mint a matrica...

    VálaszTörlés
  12. Ha feltennéd, megköszönném. Én meg kirakom majd a tiéteket ide oldalra, és ezt is meg lehet nézni. :)
    Amúgy kb három-négy nap mire egy ilyen elkészül. És rá van égetve a festék, ezért nem is fog lekopni. A sima mosogatást, vagy a mosogatógépet is bírja, de ezért fém mosogatóval ne essetek neki. :)
    Te is bírod a macskákat? Az jó. Részemről rajongok értük. :)
    Egyébként csütörtök-pénteken leszek szabados, össze akarom szedni a bögrék képeit, csinálni egy blogot róla, és akkor lehet, jobb lenne majd annak a címét feltenni, ha ez nem nagy kérés...

    VálaszTörlés
  13. Persze, kirakom akkor majd azt. Köszönjük a reklámot :)
    Én is elvagyok velük, van 3, plusz egy kutya is. A három közül egy a legkedvencebb nekem, de közte és a kutyám között nem tudnék választani :)

    VálaszTörlés
  14. Egy kérés: oldalt odaírnád esetleg, hogy VD-szereplők is kaphatóak/kérhetőek?
    Köszi! Látom újítgatod a másik oldalad :) Már beszéltem unokaöcsémmel, hogy kerítsen egy képet az anyjáról, febr. 17-én lesz a szülinapja, ha minden jól megy, febr. elején tudom küldeni a képet. Ha valamiért mégsem jön össze, akkor majd más alkalommal :)

    VálaszTörlés
  15. Igen, persze azonnal kiírom. :)
    Amúgy a mailcímem salvatoredamon10@gmail.com
    Ha oda írsz/írtok a pároddal, jobban meg tudjuk beszélni a hasonló dolgokat.

    VálaszTörlés
  16. ÓÓ,rokonlelkek találkozója.Én grafikákat csinálok és festeni is imádok.Nemrégiben készült el az első Elena Gilbert portrém.Most jön Damon/Ian,bár ő nagyobb falat lesz.Ez a bögrés dolog engem is érdekel,elvégre milyen rajongó az,akire a bögréjéről a reggeli kávézás közben nem Damon Salvatore néz vissza :).Ami a macskákat illeti,én is imádom őket.Van négy lurkóm(2 hölgy és 2 kölyökmacska) és mondhatom,hogy bármikor kocsi elé vetném magam értük.

    VálaszTörlés
  17. Hella, megsúgom, az én kávésbögrémről Damon mosolyog rám minden reggel. :)
    Amúgy nekem is van macskám. Csak egy, de ez az egy felér néggyel. Én csak Sátánfattyának szoktam szólítani, ez gondolom mindent megmagyaráz. :)
    Ha kell bögre, csak szólj, és rendelkezésedre állok.

    VálaszTörlés
  18. Én még tavaly elkezdtem rajzolni az 1. évad utolsó részében elcsattant Damon-Katherine csókot, mint Delena csók, mert hát mégiscsak ugyanaz végül is... :) Nem fejeztem be, de Damon egész jól felismerhető. Én is sokat rajzoltam régebben, leginkább portrékat, élethű képeket. Párom meg leginkább a fantasy-sci-fi műfajban mozog otthonosan.
    http://megarajzok.gportal.hu
    Itt meg lehet nézni néhány rajzát. Ő is szereti a VD-t, és nagy kedvence az Odaát, én azt nem szoktam nézni. Helyette amikor van, akkor Merlint nézek, nagyon bejön az a sorozat is :)

    Prophecy, ha leadom a rendelést bögrére, elképzelhető, hogy egy jó kis Damonos is becsúszna, már régóta vonz az ötlet, hogy ő lessen vissza a bögrémről a sok macska után... párom féltékenykedne, de ez van :) (egyik kedvenc kisfiam neve Damon volt, de ő sajnos elpusztult... olyan volt, mint egy kis vámpír, koromfekete, és folyton kint a két szemfoga... ja, és bűn rossz, de imádnivaló :))

    VálaszTörlés
  19. Arthur, ha kell a bögre szólj, rendelkezésedre állok.
    Ja, és üdvözlöm a párod, mert én is imádom az Odaátot. :)

    VálaszTörlés